neljapäev, 23. oktoober 2008

Tunne oma vaenlast - uue kujuga pelmeenid!

Meil on veel elu igav, aga üle maailma leiab teadupoolest kõige jaburamaid kodanikualgatusi, eriti USAs, sest eks ole see ju kõigi õigus - kui tahes marginaalse probleemi või väikse grupi huvide kaitseks välja astuda. Eestlaste leidlikkuse osas lohutab mind igal juhul täna leitud allkirjakampaania.

Mäletan, kuidas ei suutnud seisukohta võtta kunagiste initsiatiivide osas, mis osutusid liba-MTÜdeks, et kas see nüüd lörtsib ja mõnitab päris kodanikualgatust (mida firmad või poliitikud nagunii aeg-ajalt kaaperdada püüavad) või on lihtsalt naljakas vahepala. Jäin viimase juurde, mõistagi.

Nendeks olid siis (ilmselt mulle tuttavategi, kuigi tegijate nimesid ei tea siiani) ärksad Tartu noored, kes korra tegid Hobilingvistide Ühingu nimel ettepaneku uute sõnade kasutuselevõtuks (pülk!) ja siis valisid Eesti Lemmikloomade Ühinguna aasta tegija (14kilone kass Turbo). 

Mõlemad said oma jaburusele vaatamata igati loogilisena tunduvaina piisava meediakajastuse ja foorumites hakati isegi vaidlema, kas on üldse eetiline paksukssöödetud looma peremeest tunnustada... Mõne aja pärast paljastati küll mõlemad initsiatiivid, mis on omakorda ju kena näide kodanikuaktiivsusest.

Kommentaare ei ole: