esmaspäev, 1. juuni 2009

Juhid tuppa ...

Ma olen juba ammu ühenduse aktivistina mõelnud, et oleks mõnus istuda heas õhkkonnas asjalike inimestega ümber laua ja kõnelda mingil konkreetsemal teemal, mis ühenduste juhtidel igapäevaselt muret valmistab. Nimetatagu seda mentorluseks, tarkade klubiks või vestlusringiks - usun, et just sellistest vestlustest võivad tekkida uued ideed, uus motivatsioon ja uus hingamine.

Sellest tuli juhtimise jututubade mõte. Jututubade näol on tegu teeõhtuga, kus eeldatavalt on kõigil osalejatel oma unikaalseid kogemusi ja teadmisi, mida vestlusringis teistega jagada ning sel moel olla korraga nii õppija kui ka õpetaja. Siiski kutsume igasse jututuppa ka ühe külalise, kes teeb omalt poolt ettekande, mille vahel ja järel toimub arutelu.

Esimeseks teemaks juhtimise jututoas on arukas ajajuhtimine. Nagu ei ole olemas halba ilma, vaid on ebasobiv riietus, nii on ka ajaga: aega on, lihtsalt meie oskused jäävad ajaplaneerimisel puudulikuks. Kristjan Otsmann, üks Eesti tunnustatumaid ajajuhtimiskoolitajaid, on hea meelega nõus andma konkreetseid juhiseid, et oma igapäevaelu planeerimises vilunumaks saada. Seda 2. juunil algusega kell 16.

Teiseks teemaks on meeskonnatöö 16. juunil kell 16, kus Eva Truuverk räägib Teeme Ära kodanikualgatuste näitel, kuidas kümneid ja kümneid päid koos mõtlema panna ja tegutsema suunata nii, et suured ideed saavad tõesti ka teoks.

Juhtimise jututubadest on võimalik saada ülevaadet ühinedes internetikeskkonnaga Twitter. Loonud Twitteris endale konto, otsige kasutajat "jututoad" - nii on võimalik EMSLi jututoa toimumise ajal saada osa olulisematest mõtteteradest ja ideedest, mis vestlustes läbi käivad.

Kindlasti soovime sügisel jututubadega jätkata arutades teemasid nagu arenguvestlused, infotehnoloogilised vahendid, kriitiline mõtlemine jmt. Ka need jututoad saavad Twitteris kajastatud.

Kommentaare ei ole: