esmaspäev, 3. august 2009

Suvekoolis jälgi jättes

Ettevalmistused EMSLi üheteistkümnendaks suvekooliks käivad juba ammu. Kuupäevadeks 11.-12. september ning toimumispaigaks Raudsilla püstkojad Kuusalu valla ürgmetsades. Sel korral on luubi all kodanikuühenduste mõõtmine ja hindamine - kuidas jätta oma tegevusest arvestatav jälg nii, et organisatsioon ise õpiks ning mõju oleks näha ka väljapoole teistele ühendustele, rahastajatele, ühiskonnale.

Nagu suvekoolides ikka, on sõna nii koolitajatel kui osalejatel endil. Sellega seoses otsime teise päeva töötubadesse huvitavaid näiteid, kuidas kodanikuühendused enese mõju hindavad. Otsime kolme organisatsiooni, kes oleks nõus oma telgitaguseid veidi tutvustama, nii et töögrupis oleks hea üheskoos erinevaid hindamisstrateegiaid välja pakkuda ja nii ka osalejate endi kodanikuühenduste jaoks midagi kõrva taha panna.

Oleme töögrupid eriti kavalalt kolmeks jaganud. Üks töögruppidest on teenusepakkujad - organisatsioonid, kes spetsialiseeruvad mingis konkreetses valdkonnas teenuse müümisega (koolitused, nõustamine jmt). Teine töögrupp hõlmab eestkosteorganisatsioone - ühendusi, kes esindavaid teatud huvirühmasid. Ja kolmas grupp on - muide, uudissõna - virgestusorganisatsioonid ehk ühendused, kelle põhitegevuseks on heade kodanike aja kasulik sisustamine (erinevad hobitegevused, seltsiliikumine jmt).

Huvitatud organisatsioonidel palume endast Elinale teada anda kirjeldades lühidalt, millise organisatsiooniga on tegu, kuidas senimaani on oma tegevusi hinnatud ja mis laadi küsimusi hindamisega seoses on üles kerkinud. Kui kellelegi tundub eelpool toodud liigitus ebaõiglane, võib sellestki teada anda.

Kommentaare ei ole: