reede, 17. aprill 2009

Pole kusagile põgeneda paganama suvekooli eest

Tundsite selle võrratu Rock Hoteli laulu ära (P. Aimla sõnad)? Erinevalt sellest laulust, kus kool annab teadmisi, millega tavaelus ei ole palju peale hakata, pakub suvekool kui ühenduste suurim koolitusüritus hästi praktilist nõu.

Suur tänu kõigile, kes võtsid vaevaks EMSLi veebipäevikus oma arvamust avaldada suvekooli teema osas. Vaaginud hääletuse tulemusi ja arutanud erinevate sõpradega siin ja seal, leidsime, et tänavu võtame luubi alla mõõtmise ja hindamise. Liikmete ja kriisi teemaga loodame tegelda teistel viisidel.

11. - 12. septembril uurime peamiselt, kuidas jätta oma tegevusest arvestatav jälg nii, et organisatsioon ise õpiks ning mõju oleks näha ka väljapoole - ühendustele, rahastajatele, ühiskonnale laiemalt. Mõttena käis läbi, et sel korral soodustame mitme inimese osalemist ühest organisatsioonist, et juba suvekooli jooksul tekib mõistlik mõõdulint, millega oma organisatsiooni hindamisele uut hoogu anda.

Siin oleks meil hea meel, kui saate jagada meiega oma muresid-rõõme ning häid näiteid mõõtmisel ja hindamisel - kuidas olete oma projektitulemustele head indikaatorid leidnud, millised hindamistehnikad on suuremahulisematel tegevustel ... Tagasihoidlikkus on nii eelmine sajand.

Samuti otsime leidlikke lahendusi suvekooli toimumiskohtadeks - võiks olla ilus kant, kuhu mahuks hea hinna eest 150 inimest majutuma ja sama palju või veidi rohkem loenguid kuulama ja arutama. Kõik see ei pea mahtuma isegi ühe katuse alla mitte. 

Kõik täiendavad ideed teretulnud Elinale.

Kommentaare ei ole: