neljapäev, 13. november 2008

Kellel on vaja füüsikat ja kaasamist?

Eksole - kui ametnikele mõeldud kaasamiskoolitustel (tänavuse kaheksanda ja ilmselt viimase teeme 27. novembril ning seegi grupp on juba täis, suurepärane) on küsitud, et kas tõesti see kaasamine on siis ikka kõikide ministeeriumide jaoks vajalik teema, olen öelnud, et jah, kõikide, et no VÕIB-OLLA kaitseministeeriumil on ehk tõesti vähem niisuguseid teemasid, kus kaasavaid otsuseid teha. Ja millega algas eilne päev? Teen hommikusöögi kõrvale teleka lahti ja Terevisioonist tuleb uudis, et algasid rahvakoosolekud laskepolügonide keskkonnamõjude arutamiseks. Ning hiidlased kurtsid, et kõige enam on neid häirinud just kaitseministeeriumi üleolev suhtumine kohalikesse inimestesse ja nende mitteinformeerimine.

(Tuletab meelde kooliaega, kui õpetaja üritas veenda, et füüsikat läheb kõigil elus vaja, ning ma ajasin vastu, et mina lähen ajakirjandust õppima ja seal pole füüsikaga mingit pistmist. No ja siis algas teleajakirjanduse kursus läätsede ja optika ning raadioajakirjanduse kursus raadiolainete õppimisega. Õpetaja muheles seda kuuldes heameelest ning lubasin tal seda edaspidi kõikidele tulevastele minusugustele õpetuseks tuua. Nii et jah, olgu see siis nüüd ametlik: füüsikat ja kaasamist läheb vaja absoluutselt kõigil.)

Aga eilne päev tõi kaasamise teemal veel selliseid uudiseid, et noorteühendused tuletasid valitsusele meelde kaasamise hea tava kinnitamise vajalikkust ning valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor kinnitas, et kaasamise heast tavast tuleb lähtuda järjekindlalt.

Kommentaare ei ole: